Priče/Stories

Tko tu koga…

Sa 1,6 promila alkohola u krvi skrivio je manju prometnu nesreću, pobjegao vozaču kojeg je udario, pa onda pokušao podmititi policajce. Tko je taj Pokemon? Nije Gabrijela Žalac, već Milan Bandić, proslavljeni Batman koji se i na štakama pojavljuje na gradskoj skupštini grada Zagreba i uspijeva progurati prijedlog proračuna u koji je Bog zna što sve natrpao. Dobar dio sredstava će završiti negdje vjerojatno, kao i dobre većine hrvatskih političara, na Kajmanskom otočju. No to nije poanta ili poenta, kako god, ovoga teksta.

Zanima me, tko danas govori o ovom incidentu?

Nitko!

Ako je suditi po do sada viđenom, Banditos je popularniji nego ikada, kak ti zagrebački Matija Gubec, protiv svih za sve i s počasnim doktoratom u ruci, a o nesreći niti slova, sve dok naravno to ne bude nekome odgovaralo ili dok index.hr ne napravi neku top ljestvicu najskandaloznijih političkih gafova, pa u sezoni kiselih krastavaca ponovno izvuče Bandića i njegovu Fast & Furious epizodu po zagorskim bregima. Na toj top listi će se vjerojatno naći i naša Gaby, koja nakon debakla s prometnom nesrećom i isteklom vozačkom dozvolom došla kao naručena na pladnju medijima.

Iako nije zgodno za reći i nitko to neće priznati, ali hvala Bogu da je zatepla tu nesretnu djevojčicu, jer o čemu pisati i izvještavati? Zar ne? Nitko sretniji od medija, jer crvena haljina može možda tek tri dana puniti stupce, ali ovo je mastan ulov. I kad još k tome dodaš da joj je istekla vozačka prije 3 godina, pa kud ćeš bolje. Naloži vatru, pripremi ražanj i opleti. Jer sad smo sljedećih nekoliko dana u iščekivanju razvoja najvećeg političkog skandala. Tko j…. Agrokor, odlazak mladih, Thompsona, nezaposlenost. Sve pada u drugi plan. Svi smo odjednom kao zabrinuti za djevojčicu ( koja djevojčica???) slomljene noge i spremni smo zapaliti lomači i spaliti tu punašnu grešnicu koja se drznula odjenuti crvenu pripijenu haljinu i sjajne štrample.

Upalili smo računala, prištekali se na aplikacije i čitamo i čekamo kad će Gaby dati ostavku, i naravno pljujemo i zgražamo se nad činjenicom da je zaboravila produžiti vozačku dozvolu. Mi veliki moralisti, Hrvati, bez muda, naguženi svim političkim elitama dijelimo pamet i osuđujemo, dok nam (do duše vama) ispred nosa kradu i odnose. Ali ne, što bi se zamarali time kada imate Gaby.

Who the fuck is Gaby?

Gabrijela je prije svega majka troje djece i supruga, a igrom slučaja ili stranačke opredijeljenosti obavlja posao koji se eto zahvaljujući prometnoj nesreći našao pod povećalom javnosti. Da se ispravim, ono što smo uspjeli doznati o njoj je prije svega njezino imovinsko stanje. Koliko ima kredita, koliko će ih godina vraćati, što joj mama radi, što joj radi muž, tko koga uzdržava, kada je dobila HDZ-ovu člansku iskaznicu, gdje ide na nokte i frizuru. Sve smo to uspjeli doznati o njoj nakon prometne nesreće. Javnost je naravno osupnuta svime navedenim, a u drugi plan su pala sva postignuća i dugogodišnji rad.

Iako sam s njom surađivao nekoliko puta, povlačenje sredstava iz fondova Europske unije mi uvijek zvučalo kao Pitagorin poučak kojega niti danas ne znam. aZamislite samo kako je to sve izgledalo i zvučalo poljoprivredniku iz Drenovaca koji je htio unaprijediti svoju farmu. Možda upravo zbog takvih objašnjenja nismo niti uspjeli ostvariti određeni postotak sredstava. Još kad tome dodamo hrvatsku birokraciju, dođeš do zaključka da je nabolje kao Dudek imati jednu kravu i moliti Boga da ne pobjegne jer bu te Regica prebila na mrtvo ime.

Kada bi tako uistinu bilo (kao u Gruntovčanima) svi Dudeki ovoga svijeta bi bili manji od makova zrna, a Regice ne bi bježale u utočišta za žene.

Kada smo već kod žena, svjetla točka u cijeloj ovoj priči je da su sada svi zaboravili na malu crvenu haljinu i fokus je više na Gabrielinoj ministarskoj poziciji, koje prema nekim portalima nije opravdala očekivanja.anizejNObrana provjerena. Okrivimo prethodnike i tako unedogled.Vjerojatno ima istine u tome.Apsurd je samo što to nikoga, ama baš nikoga nije zanimalo sve do prometne nesreće. Osim toga njezinom radu i rezultatima posvećeno je bilo tek nekoliko rečenica. Kažu pametnom dosta!Ili možda glupavom?

Kada smo već kod žena, svjetla točka u cijeloj ovoj priči je da su sada svi zaboravili na malu crvenu haljinu i fokus je više na Gabrielinoj ministarskoj poziciji, koje prema nekim portalima nije opravdala očekivanja.

Obrana provjerena. Okrivimo prethodnike i tako unedogled.

Vjerojatno ima istine u tome.

Apsurd je samo što to nikoga, ama baš nikoga nije zanimalo sve do prometne nesreće. Osim toga njezinom radu i rezultatima posvećeno je bilo tek nekoliko rečenica.

Kažu pametnom dosta!

Ili možda glupavom?

Kako je vrijeme odmicalo mislio sam si da će to biti tek još jedan skandal u nizu i tri dana pretakanja iz šupljeg u prazno. Kad ono, idemo dalje.

Što sad što je vozila s isteklom vozačkom dozvolom pa svima se dogodi. I meni se dogodilo prošle godine. Samo što je nisam produžio jer mi je teta iza pleksiglasa u MUP-u rekla kiselom facom da više ne postojim u Hrvatskoj. Kakav šamar. Stoga sam bio primoran se odvesti doma na Američkoj vozačkoj dozvoli, koja tehnički nije vozačka, ali who knows.

Jesam li odgovoran za svoje postupanje? Naravno da jesam.

U slučaju zaustavljanja od strane policije bio bi najblaže rečeno u … (ostavljam vam mašti na volju)

Pa dobro koja je razlika između mene i Gaby i ostalih okrivljenika u prometnim nesrećama?

Svi ti ostali su javne osobe s političkom odgovornošću i načelno bi trebali biti primjer drugim.

Pauza za ironični podsmjeh Koji primjer? Tko je još vidio primjer moralnosti u politici.

Kada bismo krenuli nabrajati imena svih onih koji su se busali u prsa svojim moralom i obećanjima, mislim da bi popis bio sličan onome koji Sotona trenutno kreira za sudnji dan, jer tko god je u politici grešnik je.

Bacio sam prvi kamen, i pogodio Nadana Vidoševića!

Mislim ne osuđujem naravno ( samo komentiram, jer to tako treba reći), ali to vam je otprilike kao da konstantno koristite usluge bordela, i kurvate se naokolo i uživate poput drevnih Rimljana bez bilo kakve zaštite, i onda vam to jednom dođe na naplatu, u obliku spolno prenosive bolesti ili sex skandala, a u slučaju politike noža u leđa. Sve je OK ako igrate kurvanjsko kolo dok politika svira. U plesu s političkim zvijezdama Gaby je imala gadan gaf, spotaknula se tijekom quick stepa na djevojčicu i opako si nabacila metu na leđa. Nažalost u političkim igrama gladi, postala je plijen.

Imam previše insinuacija na igre gladi, a zlobni jezici bi mogli ovo iskoristiti i reći da namjerno spominjem u ovom kontekstu glad. Ne rugam se, vi zlobnici jedni. Od sada samo komentiram mršave i bogate, čisto da mi se vrati – rekla bi prijateljica Ana.

Da se vratim na vječna HDZ-ovska lovišta. Iako će teta Rosanda reći da se maknem od politike, ali što da radim kad mi je polomljen ligament i zatvoren sam u stanu, a jedino što mi preostaje je čitanje vijesti. O Amerima još ne mogu pre otvoreno pisati jer mi neće dati državljanstvo.

Baš sam kukavica.

I da, vjerujem u špijuniranje, ali nikako da zalijepim hanzaplast na kameru da me ne snimaju.

Uglavnom da, Gaby i politika.

Što se čini sa slabijima? Pa naravno, automatski odstrel ili u ovom slučaju i ovoj areni izvlače se dosjei s uslugama ili automobili iz garaža koji se preparkiravaju kod mame u dvorište. Nemojmo se praviti blesavi i vjerovati da su novinari slučajno šetali vinkovačkim sokacima pa prošli pored Gabrijelinog roditeljskog doma, i gle čuda našli automobil. I to ne bilo kakav, već valjda najnoviji Mercedes. I tobože su oni (novinari) sve to pomno istražili i dobili na uvid svu dokumentaciju i složili ovu priču i došli do tog nekog Jollyja (nije u pitanju sladoled) koji je praktički poklonio automobil, i oh, my God, klupko vune je počelo parati crvenu haljinu i ona je jednostavno ostala ogoljena pred svima kao netko tko se, gle čuda, okoristio politikom.

Ma dajte molim vas! – rekla bi notorna bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel.

Ništa nije slučajno, i sve je s razlogom!

Možete si do sutra nabrajati pomoćna pitanja svih 7 padeža i odgovore nećete dobiti.

Kao i u svakoj aferi do sada, sve se zna zašto se nešto čini. I da, definitivno joj je netko smjestio, ali isto tako je to bio netko tko je s njom lizao prste od pekmeza od šljiva, samo što je ona ostala nešto duže kod kotluše jer joj se osladilo.

Usput rečeno, taj isti pekmez je vama (nama) serviran preko medija i fokusirani smo samo na tu jednu teglicu, a ne na cjelokupnu ponudu pekmeza koja dolazi iz redova politike.

Dotična je uvjerena da joj je netko podmetnu. Vjerojatno je istina, ali postavlja se samo pitanje tko tu kome i tko tu koga, a pri tome ne mislim na određene vrste akcija.

U biti kako tko uzme!

U svakom slučaju znamo tko će na kraju biti predmet akcije. Da vi. Jer svima njima će biti super. Pa pogledajte Sanadera!Tko se još sjeća milijuna kuna izmuženih u ime demokracije i svih silnih Bukovaca i Rolex satova?

Nitko!

Ne budite glupi i nemojte se pjeniti zbog Gaby, ona će već sutra biti stara priča.

Pjenite se kad otac pobaca troje djece s balkona. Budite glasni kada se prosvjeduje protiv nasilja u obiteljima. Budite glasni (ne na portalima i Facebooku) protiv korupcije i sustavnog pljačkanja vas i budućih generacija.

Ne, nama je zabavnije brojati koliko se puta Jelena Veljača udala i koliko je od 365 dana u godini provela u Beogradu. Valjda imaš određenu kvotu koju moraš ispuniti pa onda postaneš Srbin, a ona je sudeći po mnogima najveća četnikuša ikada. I eto ta ista srpkinja Februarka kako je po novom zovu je uspjela okupiti dobru većinu ljudi i podignuti prašinu. Jedinu prašinu koji vi podižete je onu s vaših tipkovnica, kao i sam u posljednje vrijeme, ali samo zbog gore navedenog prednjeg križnog ligamenta.

Na kraju, mislim da bi bilo vrijeme za neku novu kletvu kralja Zvonimira, pa da sljedećih 9 stoljeća budemo ponovno nečije sluge, jer očito je da smo velikom većinom sami sebi problem, barem smo to dokazali u ova skoro tri desetljeća od samostalnosti.

Bilježim se sa štovanjem,

Vaš Imigrant koji je popio svu pamet svijeta

Add Comment

Click here to post a comment