"Eno Ide Moda"/Fashion

Eno ide Moda

Odlučio sam preimenovati rubriku Fashion stories u “Eno ide Moda”.

Nekoliko faktora je bilo ključno u ovoj promjeni. Jedan od njih je zasigurno činjenica da Ameri uopće ne čitaju. Ma nije riječ isključivo o Amerima, ipak živimo u vremenu kada većina nas pregledava slike i ne mari za opsežno napisane tekstove. 

Mi smo generacija postova, repostova, lajkova, i nemoj molim te da moram čitati. 

Drugi faktor je taj da ja još uvijek volim pisati o modi i modnim eskapadama u New Yorku, ali smatram da su moje spisateljske vještine puno kvalitetnije na dobrom, starom materinjem hrvatskom.

Stoga od sada modna zbivanja i stilistički izražaji isključivo i samo na materinjim.


Sorry to my American followers, you will have to enjoy only in the to photo portion of posts. Also, I know you like it.

Zašto “Eno ide Moda”?

Riječ je o anegdoti iz novinarskih dana, kada sam jednom ušetao u redakciju televizije odjeven u bež hlače visokog struka, na što je moja starija kolegica i televizijska mama kriknula s osmjehom: Eno ide Moda!

No ovaj uzvik, kao i sve najbolje dolazi i iz županjskih (grad Županja) sokaka i odražava smionost u odijevanju.

Priča ide ovako. 

Nekad davno u Županju, u naselju Šećerana je živjela, i još uvijek živi teta Ružica koja je bila modna dizajnerica istančanog ukusa i vlasnica neobičnih kreacija. Kako je Jasna ispripovijedala, Ružica bi se uvijek odjenula u najekstravagantnije kreacije i svaki dan izmamljivala komentare i komplimente svojih sugrađana. 

Jednom tako dok je šetala, kako to već biva običaj, naše drage bake su pronalazile predah od radija i televizije tako što bi se uključivali u ulični live program promatrajući prolaznike i nestašnu dječurliju koja bi se naokolo igrala. Jedna od njih je bila i baba Roza (zvat ćemo je tako, jer ide prigodno uz odabrani styling) koja bi se podbočila na prozor i ugodno naslonila iliti podbočila na perinu te upijala poput spužve situacije i sugrađane, te je s nestrpljenjem iščekivala najnoviji Ružičin stilistički podvig.

Svaki puta kada bi je ugledala s osmjehom bi dobacila: Eno ide Moda

Draga Jasna, hvala na inspiraciji. Moda ovih dana ide hrabro i s osmjehom u rozim hlačama visokog struka. Vinkovačke ulicu zamijenio je šarmantni Soho u kojem nema baba Roze, ali ostale su anegdote i sjećanja na neke sretne televizijske dane. 

Photo: Marijana Marinović


Shirt: Acne Studios
Trousers: Acne Studios
Clutch: Versace
Sneakers: Zara


Add Comment

Click here to post a comment